Parkering på Blåsenhus

Bilparkering

I Blåsenhusområdet finns det parkeringsplatser för studenter, anställda och besökare. Anställda på Uppsala universitet och de studenter som är registrerade på en kurs och som har ett passerkort kan få tillgång till "Taxa 2" genom att visa upp sitt passerkort för kortläsaren på betalautomaten. Med "Taxa 2" ges rabatterad parkeringsavgift.

Var kan jag parkera min bil?

Karta över de parkeringsplatser som finns i Blåsenhusområdet finns att se på parkeringskartan. Tänk på att alltid titta på skyltningen där du parkerar, t.ex. om ett särskilt tillstånd krävs. En betald parkeringsbiljett utan särskilt tillstånd ger en kontrollavgift vid felparkerad bil.

Betalning

Din parkeringsbiljett går lika bra att betala med mynt som med betalkort i parkeringsautomaten. Q-PARK som ansvarar för parkeringen accepterar de flesta betalkorten som finns. Information om vilka kort som är giltiga för betalning kan du se genom att besöka Q-PARK:s hemsida för parkeringsinformation vid Blåsenhus genom att klicka på; Betalkort.

Övrig parkering

På innergården finns parkeringsplatser för att parkera på parkeringsplats för rörelsehindrade, men även motorcykelparkering och reserverade parkeringsplatser för besökare till Barn- och babylabbet. Övriga parkeringar på innergården kräver särskilt parkeringstillstånd.

Cykelparkering

En parkerad cykel ställs i cykelställ. Är det fullt på framsidan så finns det gott om platser i närheten av ingång 1 B på baksidan men även gott om cykelställ på innergården. Akademiska hus bjuder på luft för den som behöver pumpa sina cykeldäck och de är placerade i anslutning till entrédörrarna på fram- och baksidan av Blåsenhus.