Studieplatser

I Blåsenhus finns det studieplatser i hus 14 på plan 0, 1 och 2 samt i Blåsenhusbiblioteket.

Rotundan


I hus 10 på plan 1 finns rotundan ("tefatet" i entréhallen). För att komma dit är det tillträde via hus 11 upp till plan 1.

UFO-liknande studieyta i entréhallen
Rotundan

Tysta läsrum


För studenter som önskar studera ostört finns förutom studieplatser i biblioteket två stycken "tysta" läsrum.

  • 14:016
  • 21:132

Grupprum

Bokning av grupprum görs genom att logga in med användaridentitet och lösenord A på uu.se/goto/grupprum. För tillgång till grupprum på Blåsenhus rekommenderas att bokningar görs med god framförhållning då rummen är väldigt populära.

För enklare sökning av lediga grupprum är det viktigt att väl inloggad på bokningssidan välja Blåsenhus under område för att sortera bort grupprum på övriga campus.

Pentryn - Matplaster

Det finns två pentryn i hus 14 på entréplanet. I respektive pentry finns det åtta mikrovågsugnar, två diskhon, tre kylskåp samt återvinningskärl.

Utöver de två pentryn som finns på entréplanet går det även att finna åtta stycken mikrovågsugnar och två kylskåp i hus 14 på plan 1 och 2 (uppgång via hus 12 och hus 13). Tänk på att det är många studenter som nyttjar servicen med mikrovågsugnar och köer kan uppstå vid lunchtid.

Kylskåpen töms och städas varje fredag, de matlådor som inte är märkta med namn eller bäst före-datum slängs.

Restaurang Feiroz serverar bricklunch, oftast med tre olika alternativ, såsom dagens; kött, fisk och vegetariska. Det finns även möjlighet att köpa sallad från salladsbuffén. Platserna inne i restaurangen och strax utanför är till för restaurangens lunchgäster.

OBS! Det är inte tillåtet att äta och dricka i Blåsenhus salar och grupprum!

Senast uppdaterad: 2022-02-11